Brovst: Vel er corona over os, men det betyder ikke, at vi ikke skal tænke nyt og arbejde sammen og på tværs af bygrænser, så vi kan bevare så meget handel som muligt.

Sådan lyder det fælles fodslaw, der lige nu betyder, at en varevogn er kørt ud fra Toyota i Halvrimmen for at blive brugt som varevogn.

– Tanken er, at butikkerne henvender sig til mig, når de har noget, der skal bringes ud til kunderne, siger Jens Christian Nielsen, formand for Brovst Handel, men som også har kontakt til de omkringliggende byer, hvor han også håber, at bilen kan hjælpe.

Han har helt frivilligt taget teten som den, der koordinerer bilens rute. – Jeg vil forsøge at sørge for, at den er pakket, så der kan lægges en rute rundt til de forskellige byer, forklarer han.

Toyota har stillet bilen gratis til rådighed, og så skal butikkerne betale et beløb til brændstof, forklarer Jens Christian Nielsen. Han håber, at kunderne tager ideen til sig og henvender sig til butikkerne.

– Det er jo ikke alle butikker, der har en varevogn, men på den her måde har alle en mulighed for at levere varer ud og på den måde holde åben og stadig have en indtægt, siger han. Hos Toyota fortæller Birgitte Corlin, at firmaet havde en stor lyst til at gøre noget. – Vi vil rigtigt gerne hjælpe til her i lokalsamfundene, og så lå det lige for at låne en bil ud, så folk kan få bragt varer ud og blive ved med at handle lokalt, siger hun.

Hos Toyota har de også været nødt til at tænke ud af boksen.  Salget af biler er jo gået ned, men vi har taget en række initiativer, så vi kan hente bilerne hos folk, når de skal til reparation, ligesom vi har sat en nøgleboks op. Herudover har bilforhandleren planer om at køre ud til folk og vise biler frem eller vise dem frem via Facetime, fortæller Birgitte Corlin. – Vi må tænke kreativt indtil det her er overstået, konstaterer hun.

Artikel hentet fra Fjerritslevugeavis.dk